Beroepsstudie Opleidingen Logo

STAP-Regeling (STAP-Budget) t.b.v. Scholing en Ontwikkeling

Wil jij een studie volgen om je positie op de arbeidsmarkt te verbeteren? 

Maak dan gebruik van de stap regeling. Met de stap regeling kan een ieder die werkt of werkzoekende is gebruik maken van het stap-budget. Hiermee is het mogelijk om jaarlijks een financiële bijdrage vanuit de overheid te ontvangen voor het volgen van een opleiding of cursus. 

Zo wordt het behalen van een diploma of certificaat stukken gemakkelijker en zijn er bij beroepsstudie zelfs opleidingen geheel kosteloos.

Wat is de STAP-regeling

STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. De regeling is door de overheid ontwikkeld om mensen financieel tot een budget van €1000,- te steunen om zich te scholen en te ontwikkelen voor een betere positie op de arbeidsmarkt. Met het volgen van een opleiding en behalen van een diploma zorgt u er voor dat u meer kans maakt om een baan te krijgen en/of te behouden. Op deze manier versterkt u uw positie.

Voor wie geldt de STAP-Regeling

De STAP-regeling geldt voor iedereen die werkende of werkzoekende is. Het maakt hierbij niet uit of u in loondienst bent of ondernemer. Ook kunt u gebruikmaken van de STAP-regeling indien u zich wilt laten bijscholen binnen u huidige sector of omscholen naar een andere sector.

Ruim aanbod van opleidingen en cursussen kosteloos te volgen met de STAP-Regeling

U kunt bij Beroepsstudie.nl gebruik maken van het STAP-budget. Zo kun je geheel of bijna kosteloos jouw opleiding en/of cursus volgen uit bijna het gehele aanbod van Beroepsstudie.nl
Het is van belang hierbij rekening te houden dat u STAP-budget kunt aanvragen voor alleen de opleiding en eventueel lesmateriaal. Examens die u reserveert bij een extern exameninstituut vallen niet onder het STAP-budget.

Gebruik maken van STAP-Regeling

Wanneer u gebruik wilt maken van de STAP-regeling is dit vrij eenvoudig. U kunt zich via Beroepsstudie.nl aanmelden voor de opleiding van uw keuze. Je ontvangt dan van ons een STAP-aanmeldbewijs (offerte) met uw gegevens. Hiermee dient u een aanvraag in te dienen via stapuwv.nl. Na goedkeuring zal UWV over gaan tot uitbetaling van het STAP-budget aan Beroepsstudie.nl. U kunt hierna direct starten met uw opleiding of cursus. Is de opleiding van uw keuze duurder dan €1000,- ? Dan dient u of uw werkgever het resterende bedrag zelf te voldoen.

U dient er verder rekening mee te houden dat het UWV, 100% inzet en aanwezigheid van u verwacht bij het volgen van de opleiding. Indien dit onvoldoende is kan het zijn dat UWV besluit om het betaalde STAP-budget bij u terug te vorderen.

Vrijblijvend aanmelden

Je aanmelding bij Beroepsstudie.nl is vrijblijvend en pas definitief wanneer je aanvraag voor het STAP-Budget is goedgekeurd en toegekend door het UWV. Wanneer uw aanvraag wordt afgekeurd en het STAP-budget niet wordt toegekend vervalt uw aanmelding automatisch zonder risico’s. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken over eventuele annuleringskosten.

Klik hier om je aan te melden voor de NIWO opleiding 

Wees op tijd

De overheid heeft een jaarlijks een ruim budget beschikbaar gesteld. Dit is verdeeld over vijf aanvraagtermijnen. De eerst volgende termijn start 1 juli 2022 t/m 31 Augustus 2022. U dient er rekening mee te houden dat u tijdig uw aanvraag indient bij UWV om in aanmerking te komen voor de STAP-regeling, gezien het beschikbare budget per aanvraagtijdvak beperkt is en snel op kan raken.

Vragen of persoonlijk advies

Heeft u vragen en wilt u meer weten over de STAP-regeling bij beroepsstudie? Bel naar 085 877 14 77 of stuur een mail naar info@beroepsstudie.nl.
Heeft u liever een persoonlijk studieadvies gesprek met één van onze studieadviseurs dan helpen wij u graag verder. Neemt u gerust contact met ons op via telefoonnummer 085-877 1477 en plan een afspraak in voor een adviesgesprek.

Maak een keuze