Beroepsstudie Opleidingen Logo

Eigen Rijder Worden

Eigen Rijder worden?

Een Eigen Rijder is een zelfstandig transportondernemer met een vrachtauto/bestelbus waar deze zelf op rijdt of een zelfstandige chauffeur zonder auto. In het laatste geval verhuurt de zelfstandige chauffeur zich aan de opdrachtgever. Het worden van een Eigen Rijder is een perfecte basis om te groeien naar een goed draaiend transportbedrijf

Als zelfstandig transportondernemer/chauffeur zoek je zelfstandig naar opdrachtgevers. Je kunt hiervoor verschillende platformen voor gebruiken. Een tweetal voorbeelden zijn; uturn-now.com of timocom.nl. Tijdens onze NIWO ondernemerscursus leer jij uiteraard de fijne kneepjes van het vak.

Een Eigen Rijder moet voldoen aan een aantal eisen. Daarnaast moeten er zaken geregeld worden zoals bepalen in welke rechtsvorm jouw bedrijf wilt voeren en een inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK).

Een Eigen Rijder moet in bezit zijn van documenten, certificaten/diploma’s. Hieronder een lijst van benodigdheden:

  • Een geldige rijbewijs.
  • Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).
  • Kredietwaardigheidsverklaring.
  • Getuigschrift van vakbekwaamheid voor het vervoer van goederen over de weg, ook wel bekend als: Vakbekwaamheidsdiploma NIWO, Eurovergunning, NIWO vergunning of Ondernemersdiploma.
  • Vrachtauto rijden? Dan is de code 95 (basiskwalificatie) ook vereist.

 

Als zelfstandige Eigen Rijder is het aangeraden om door een ervaren administratiekantoor geholpen te worden. Tijdens onze NIWO opleiding zullen wij je een paar administratiekantoren aanraden. Tijdens de startfase van jouw bedrijf is het vestandig boekhouder te hebben.

Wil jij de NIWO vergunning behalen?
Wij bieden jou een complete NIWO opleiding, die je niet alleen de benodigde kennis bijbrengt, maar ook optimaal voorbereidt op de examens. In onze opleiding leer je alles over de organisatie en het beheer van jouw eigen transportbedrijf.

Vraag nu een offerte aan en start deze week nog met het oprichten van je eigen transportbedrijf.

Voordelen van een Eigen Rijder zijn:

  • Volledig zelfstandig.
  • Bepaal zelf wanneer je wilt werken.
  • Bepaal zelf welke opdrachten je aanneemt.

 

Grijp je kans om gemakkelijk je NIWO vergunning te halen

Bij Beroepsstudie.nl leer je alle benodigde kennis en word je optimaal voorbereidt op de examens. Tijdens onze opleiding leer je alles over de organisatie en het beheer van jouw bedrijf. Ook leer je over financiële aspecten en marketing. Na het succesvol afronden van onze opleiding ontvang je een NIWO Diploma, dat in heel Europa wordt erkend. Met dit diploma kun je vervolgens het EURO vergunning aanvragen. Verplichting voor het worden van een Eigen Rijder.

Klik hier om je kosteloos aan te melden voor de NIWO opleiding bij Beroepsstudie.nl

 

Maak een keuze