Thuisstudie

Je opleiding vanuit je luie stoel behalen?

Volg dan één van onze effectieve thuisstudies

De NIWO Thuisstudie opleiding deals van Beroepsstudie.nl

NIWO Thuisstudie Compleet Pakket

949,- 849,-
 • Lesboeken voor alle 6 modules
 • Gerichte examen oefeningen
 • Thuis studeren op uw gemak
 • Incl. recente naslagwerken
 • AVC + CAO
 • Direct starten

NIWO
Losse modules

Vanaf 239,-
 • Lesboeken + e-learning
 • Recente naslagwerken
 • CAO + AVC
 • Recente examen oefeningen
 • Thuis studeren op uw gemak
 • Direct starten

Thuisstudie Niwo opleiding

De nummer 1 thuisstudie voor de niwo opleiding! Naast de klassikale niwo opleiding hebben wij nu ook dankzij de elearing de de NIWO opleiding thuisstudie. Start vandaag nog met de thuisstudie door een van onze thuisstudie pakketten af te nemen. De elearning platform bied jouw niet alleen de theorie aan maar ook diverse oefenexamens. Voordat je aan de slag kan in het beroepsgoederenvervoer over de weg als ondernemer (nationaal en internationaal), moet jij aan een aantal (wettelijke) eisen voldoen. Eén van de belangrijkste eisen is het behalen van het diploma/getuigschrift Vakbekwaamheid Ondernemer Beroepsvervoer. Om deze te behalen dien jij al de 6 examens af te leggen en te behalen. Zodra u alle examens heeft behaald, ontvangt u het getuigschrift dat u nodig heeft om uw Eurovergunning bij de NIWO aan te vragen.
Bij de Thuisstudie variant kunt u bij vragen per e-mail contact opnemen met uw docent.

Voor wie?

Voor personen die een bedrijf hebben, of willen starten, in het goederenvervoer. Tevens is deze opleiding geschikt voor leidinggevenden in deze sector, die hun vakkennis willen vergroten.

Deze variant is ideaal voor personen die de voorkeur geven aan zelfstudie en graag hun eigen studietempo bepalen.

Inhoud

De inhoud van het lesmateriaal is gebaseerd op de huidige toetsmatrijzen van het CBR (exameninstantie). Deze toetsmatrijzen zijn aan verandering onderhevig. Wij adviseren u dan ook dringend om na aanschaf van de thuisstudie de bijbehorende examens binnen enkele maanden af te leggen.

De opleiding bestaat uit de volgende 6 modules:

Bedrijfsmanagement
Marketing en strategie, oprichten van een eigen bedrijf, aansprakelijkheid, verzekeringen, faillissementsrecht, ondernemingsplan, (motorrijtuigen)belastingen, facturatie en criminaliteit.

Calculatie
Kostprijsberekening, wat kost het om een wagen in het bedrijf te hebben en te houden; wat is voor- en nacalculatie en hoe bereken ik mijn verkoopprijs.

Financieel management
Bedrijfsadministratie (boekhouden), balans lezen, beoordeling van jaarstukken en hieraan gerelateerde onderwerpen als BTW, kredieten, hypothecaire leningen, betalingsverkeer en geautomatiseerde gegevensverwerking.

Wegvervoergoederen 1
WWG, Cemt vergunningen, infrastructuur in Europa, internationale regelingen en overeenkomsten als CMR, ADR AETR etc. en het gebruik van de landendocumentatie.

Wegvervoer Goederen 2
Logistiek, zoals verpakkingsmaterialen, distributiekanalen, vervoerstechnieken, ladingdocumenten, ICT en weginfrastructuur, de Wet Wegvervoer Goederen en specifieke vervoersovereenkomsten (AVC 2002), ADR en ATP.

Verder komen er nog een aantal technische onderwerpen aan bod, zoals: laadbakberekening, wagenparkbeheer, voertuigdocumenten, geluidshinder, koelinstallaties, vervoer van vee en afvalstoffen.

Personeelsmanagement
Organisatie van een bedrijf, personeelsplanning, CAO, arbeidstijdenbesluit, leidinggeven, sociale wetgeving en werknemers-, sociale- en volksverzekeringen, personeelsdocumenten, vakbekwaamheid en vrij verkeer in Europa.

Resultaat

Na het volgende van deze opleiding bent u in staat om uw bedrijf te voeren met behulp van kennis op:

 • Bedrijfsmanagement
 • Calculatie
 • Financieel Management
 • Wegvervoer goederen 1 + 2
 • Personeelsmanagement

Examen

U dient zelf uw examens aan te vragen bij het CBR.

Alle examens worden digitaal afgenomen. Voor elke module dient het examen met goed gevolg afgerond te worden, zijnde met een 6 of hoger.

Werkwijze aanvraag
Het aanvraagformulier kunt u downloaden. Nieuwe formulieren kunt u downloaden op de website van het CBR. U kunt dit formulier online invullen, vervolgens afdrukken, ondertekenen en per post sturen aan het CCV, afdeling Ondernemersexamens.

De nieuwste manier om examens aan te vragen is middels uw DigiD. Via deze link komt u op de pagina om in te loggen. Heeft u nog geen DigiD? Op dezelfde pagina staat een link om uw eigen DigiD aan te vragen.

Online examens
Alle onderdelen worden online (per computer) afgenomen en bestaan uit meerkeuzevragen. Houd er rekening mee dat u ongeveer zes weken voor de gewenste examendatum uw aanvraag in dient te sturen. Per dag kunt u maximaal twee examens doen.

De geldigheidsduur van de uitslag van een examen is 5 jaar. Voor enkele examens mag u naslagwerken gebruiken. Kijk voor meer informatie hierover op de website van het CBR/CCV.

Meezenden met de aanvraag
Bij de eerste aanmelding dient u het volgende mee te zenden:

Recente pasfoto (uw naam en geboortedatum op de achterzijde)
Meenemen naar het examen
U wordt toegelaten tot het examen indien u een wettig legitimatiebewijs en de oproep voor het examen kunt tonen. U krijgt tijdens enkele examens een rekenmachine of naslagwerken van het CCV ter inzage.

Kosten examens, vrijgesteld van BTW.
We adviseren u de website van het CBR te raadplegen om te zien wat de kosten per module bedragen.

Prijzen

Thuisstudie pakketten
Thuisstudie Pakket 849,-

Extra informatie

Wat moet u weten: Het is niet toegestaan een vergunning te huren of te verhuren. Voor elk bedrijf dat meer dan 500 KG vervoert is een NIWO vergunning verplicht.

De vergunning is verbonden aan een onderneming dus niet te verhuren of te huren.

12 voordelen van Beroepsstudie.nl

Schrijf je direct in!

We doen ons best om binnen 2 uur contact met je op te nemen.

Vele gingen je al voor, waar wacht je op?